A borászok   
Receptek   

ÍGY FŐZNEK A BORÁSZOK:

ÁTS KÁROLY - Tokaj | A csütörtöki pacalpörkölt 8

BALASSA ISTVÁN - Tokaj | Knédlihegyek 10

BÁRDOS SAROLTA - Tokaj | A paprikás hal 12

BÁRDOS TAMÁS - Mátra | Egy tál szilvás gombóc 14

BERECZ STEPHANIE - Tokaj | Borleves és fehérvajas csuka 16

BEZERICS CSABA - Zala | Bogrács a kajakban 18

BOCK JÓZSEF - Villány | A chichagói dózersteak 20

BODRI ISTVÁN - Szekszárd | Show-s halászlé 22

BOTT FRIGYES - Felvidék | Meglepetésfánk 24

BUJDOSÓ FERENC - Balatonboglár | Napi száz flekken 26

CSUTORÁS FERENC IFJ. - Eger | A szűrt húsleves 28

DEMETER CSABA - Eger | Tea a pörköltben 30

DEMETER ZOLTÁN - Tokaj | A kaliforniai lecsó 32

DULA BENCE - Eger | Séfcsere 34

DÚZSI TAMÁS - Szekszárd | Alkalmi barátfüle 36

ESZTERBAUER JÁNOS - Szekszárd | A reggeli kakaó 38

FEIND LAJOS - Balatonfüred | Óriás csipetke 40

FEKETE BÉLA - Somló | A déli vadnyúl 42

FIGULA MIHÁLY IFJ. - Balatonfüred | Keszeg a lisztben 44

FONTÁNYI OTTÓ - Villány-Siklós | Két üst töltött káposzta 46

GARAMVÁRI VENCEL - Balatonboglár | A négyórás kínai tál 48

GÁL LAJOS - Eger | Az újévi muflon 50

GÁL TIBOR IFJ. - Eger | Osztrigateszt 52

GERE ATTILA - Villány | A paradicsomos rizs 54

GERE TAMÁS & ZSOLT - Villány | Kagylóért polipot 56

GERGELY VINCE - Tokaj | Gyümölcs jóllakásig 58

GÜNZER TAMÁS - Villány | A spanyol harcsa 60

GÜNZER ZOLTÁN - Villány | Huszonhét fogásos vacsora 62

HAGYMÁSI JÓZSEF - Eger | A strasbourgi kenyér 64

HEIMANN ZOLTÁN - Szekszárd | Medvetalp és töltött uborka 66

HERNYÁK LÁSZLÓ - Etyek | Pisztrángos naplemente 68

HORVÁTH JÓZSEF (RÁSPI) - Sopron | Éjféli palacsinta 70

IPACS SZABÓ ISTVÁN - Villány | A burgundi békacomb 72

JÁSDI ISTVÁN - Balatonfüred | A pirított fokhagyma 74

JEKL BÉLA - Villány | A születésnapi sült csirke 76

JEKL FLÓRA - Villány | A panírozott kagyló 78

JUHÁSZ ATTILA - Eger | Languszta ebédre 80

KAMOCSAY ÁKOS IFJ. - Mór | A „pucolatlan” húsleves 82

KATONA FERENC - Balatonboglár | A böllérsegéd 84

KATTRA IMRE - Etyek | Szakács a vonaton 86

KELLER GYÖRGY - Villány | A reggeli gulyásleves 88

KISS ISTVÁN - Tokaj | A „magányos” húsleves 90

KOCZOR KÁLMÁN - Balatonfüred | Vacsora vacsorára 92

KOLONICS KÁROLY - Somló | A másnapos hatlapos 94

KONYÁRI JÁNOS - Balatonboglár | Testőrrántotta 96

KOVÁCS NIMRÓD - Eger | Cukrászda a földszinten 98

KOVÁCS TIBOR - Szekszárd | A Thai Csuka 100

LAPOSA BENCE - Badacsony | Három Michelin-csillag 102

LENKEY GÉZA - Tokaj | A „tűzrőlpattant” lecsó 104

LÉGLI OTTÓ - Balatonboglár | A vatikáni pacalpörkölt 106

LŐRINCZ GYÖRGY - Eger | A mézes-borsos szendvics 108

LUDÁNYI JÓZSEF - Mátra | A fôkóstoló 110

LUKA ENIKŐ - Sopron | A túlméretes tepsi 112

MAJOROS LÁSZLÓ IFJ. - Tokaj | „Vad” menü 114

MALATINSZKY CSABA - Villány | Mindhalálig paprikás krumpli 116

MATOLCSY SÁRA - Etyek | Öreganya szakácskönyve 118

MÉSZÁROS LÁSZLÓ - Tokaj | Alma a meggyes pitében 120

MÉSZÁROS PÁL - Szekszárd | Nyolcvan adag halászlé 122

MIKLÓS CSABI - Mór | A 21-es vacsora 124

MOLNÁR PÉTER - Tokaj | Liba kövérszőlőben 126

NYÁRI ÖDÖN - Badacsony | Kenyér kovásszal 128

PFNEISZL KATRIN - Sopron | Nagyapa főztje 130

POLGÁR ZOLTÁN - Villány | Sós bor és kagyló 132

PÓK TAMÁS - Eger | A kaliforniai pörkölt 134

PRÁCSER MIKLÓS - Tokaj | A bográcsos lecsó 136

ROMSICS LÁSZLÓ - Etyek | A burgundi csiga 138

RÓKUSFALVY PÁL - Etyek | A dömsödi bableves 140

SEBESTYÉN CSABA - Szekszárd | Déli bárány vacsorára 142

SPIEGELBERG ISTVÁN - Somló | A hétfogásos menza 144

SZEMES JÓZSEF - Villány | Kétezer ebéd 146

SZEPSY ISTVÁN - Tokaj | Ezeregy bográcsos 148

SZÔKE MÁTYÁS - Mátra | Kengurusteak és disznófül 150

TAKLER ANDRÁS - Szekszárd | Szeplős palacsinta 152

TASCHNER KURT - Sopron | „Bigyós” a spájzban 154

THUMMERER VILMOS - Eger | Hajnali szalonna 156

TIFFÁN EDE & ZSOLT - Villány | Csobanac és tarator 158

TURCSEK ORSOLYA - Eger | A lagzis sütemény 160

VÉCSEI BÉLA - Mór | Polip a nyárson 162

VIDA PÉTER - Szekszárd | Csuka a halászlében 164

WUNDERLICH ALAJOS - Villány | A bográcsgyűjtemény 166

ZSURKI SÁNDOR - Tokaj | Lecsó az üstben 168


Elôszó 7

ÁTS KÁROLY | A csütörtöki pacalpörkölt 8

BALASSA ISTVÁN | Knédlihegyek 10

BÁRDOS SAROLTA | A paprikás hal 12

BÁRDOS TAMÁS | Egy tál szilvás gombóc 14

BERECZ STEPHANIE | Borleves és fehérvajas csuka 16

BEZERICS CSABA | Bogrács a kajakban 18

BOCK JÓZSEF | A chichagói dózersteak 20

BODRI ISTVÁN | Show-s halászlé 22

BOTT FRIGYES | Meglepetésfánk 24

BUJDOSÓ FERENC | Napi száz fl ekken 26

CSUTORÁS FERENC IFJ. | A szűrt húsleves 28

DEMETER CSABA | Tea a pörköltben 30

DEMETER ZOLTÁN | A kaliforniai lecsó 32

DULA BENCE | Séfcsere 34

DÚZSI TAMÁS | Alkalmi barátfüle 36

ESZTERBAUER JÁNOS | A reggeli kakaó 38

FEIND LAJOS | Óriás csipetke 40

FEKETE BÉLA | A déli vadnyúl 42

FIGULA MIHÁLY IFJ. | Keszeg a lisztben 44

FONTÁNYI OTTÓ | Két üst töltött káposzta 46

GARAMVÁRI VENCEL | A négyórás kínai tál 48

GÁL LAJOS | Az újévi mufl on 50

GÁL TIBOR IFJ. | Osztrigateszt 52

GERE ATTILA | A paradicsomos rizs 54

GERE TAMÁS & ZSOLT | Kagylóért polipot 56

GERGELY VINCE | Gyümölcs jóllakásig 58

GÜNZER TAMÁS | A spanyol harcsa 60

GÜNZER ZOLTÁN | Huszonhét fogásos vacsora 62

HAGYMÁSI JÓZSEF | A strasbourgi kenyér 64

HEIMANN ZOLTÁN | Medvetalp és töltött uborka 66

HERNYÁK LÁSZLÓ | Pisztrángos naplemente 68

HORVÁTH JÓZSEF (RÁSPI) | Éjféli palacsinta 70

IPACS SZABÓ ISTVÁN | A burgundi békacomb 72

JÁSDI ISTVÁN | A pirított fokhagyma 74

JEKL BÉLA | A születésnapi sült csirke 76

JEKL FLÓRA | A panírozott kagyló 78

JUHÁSZ ATTILA | Languszta ebédre 80

KAMOCSAY ÁKOS IFJ. | A „pucolatlan” húsleves 82

KATONA FERENC | A böllérsegéd 84

KATTRA IMRE | Szakács a vonaton 86

KELLER GYÖRGY | A reggeli gulyásleves 88

KISS ISTVÁN | A „magányos” húsleves 90

KOCZOR KÁLMÁN | Vacsora vacsorára 92

KOLONICS KÁROLY | A másnapos hatlapos 94

KONYÁRI JÁNOS | Testôrrántotta 96

KOVÁCS NIMRÓD | Cukrászda a földszinten 98

KOVÁCS TIBOR | A Thai Csuka 100

LAPOSA BENCE | Három Michelin-csillag 102

LENKEY GÉZA | A „tûzrôlpattant” lecsó 104

LÉGLI OTTÓ | A vatikáni pacalpörkölt 106

LÔRINCZ GYÖRGY | A mézes-borsos szendvics 108

LUDÁNYI JÓZSEF | A fôkóstoló 110

LUKA ENIKÔ | A túlméretes tepsi 112

MAJOROS LÁSZLÓ IFJ. | „Vad” menü 114

MALATINSZKY CSABA | Mindhalálig paprikás krumpli 116

MATOLCSY SÁRA | Öreganya szakácskönyve 118

MÉSZÁROS LÁSZLÓ | Alma a meggyes pitében 120

MÉSZÁROS PÁL | Nyolcvan adag halászlé 122

MIKLÓS CSABI | A 21-es vacsora 124

MOLNÁR PÉTER | Liba kövérszôlôben 126

NYÁRI ÖDÖN | Kenyér kovásszal 128

PFNEISZL KATRIN | Nagyapa fôztje 130

POLGÁR ZOLTÁN | Sós bor és kagyló 132

PÓK TAMÁS | A kaliforniai pörkölt 134

PRÁCSER MIKLÓS | A bográcsos lecsó 136

ROMSICS LÁSZLÓ | A burgundi csiga 138

RÓKUSFALVY PÁL | A dömsödi bableves 140

SEBESTYÉN CSABA | Déli bárány vacsorára 142

SPIEGELBERG ISTVÁN | A hétfogásos menza 144

SZEMES JÓZSEF | Kétezer ebéd 146

SZEPSY ISTVÁN | Ezeregy bográcsos 148

SZÔKE MÁTYÁS | Kengurusteak és disznófül 150

TAKLER ANDRÁS | Szeplôs palacsinta 152

TASCHNER KURT | „Bigyós” a spájzban 154

THUMMERER VILMOS | Hajnali szalonna 156

TIFFÁN EDE & ZSOLT | Csobanac és tarator 158

TURCSEK ORSOLYA | A lagzis sütemény 160

VÉCSEI BÉLA | Polip a nyárson 162

VIDA PÉTER | Csuka a halászlében 164

WUNDERLICH ALAJOS | A bográcsgyûjtemény 166

ZSURKI SÁNDOR | Lecsó az üstben 168

 

facebook_icon